Pierwsze egzemplarze nowego Phaetona opuszczają fabrykę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

iksik2, damy radę Hehehe... Ja mam rodzinę prawie pod stokiem w Gogołowie No powiedzmy 2 km :P Więc nawet można węża śledzić

Jak coś to oblookam i wyciąg w Strzyżowie Lepiej mieć w czym przebierać
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

W ubiegłym tygodniu fabrykę w Dreźnie opuściły pierwsze egzemplarze przebudowanego VW Phaetona. W porównaniu do poprzednika ceny samochodu nie uległy zmianie - na rynku niemieckim auto kosztuje około 64 000 EUR za wersję z silnikiem Diesla oraz od 68 000 EUR za jeden z modeli zasilanych benzyną.

Wyjątkowość niemieckiej limuzyny podkreślają przede wszystkim zastosowane w nim nowe rozwiązania techniczne. W najbardziej dystyngowanym Volkswagenie zamontowano silnik V6 TDI, który już w tej chwili jako pierwszy spełnia normę przyszłego Euro 5.

Phaeton V6 TDI, aby sprostać normie Euro 5, wchodzącej w życie w roku 2009, musiał zredukować wartości emisji cząstek stałych w porównaniu do norm Euro 4. Nowy Phaeton V6 TDI spełnia to wymaganie dzięki nowemu silnikowi wykonanemu w technologii bezpośredniego wtrysku common rail. Drugie pokolenie V6 TDI o mocy 171 kW / 233 KM, osiąga o osiem koni większą moc niż jego poprzednik. Mimo to, nowy TDI zużywa przy tym tylko 9,6 litrów paliwa na 100 km. 6-cylindrowy silnik o momencie obrotowym 450 Nm pozwala Phaetonowi przyspieszyć do 100 km/h w 8,4 sekundy; jego prędkość maksymalna wynosi teraz 236 km/h.

Zmiany w wyglądzie zewnętrznym to dodatkowe chromowane listwy z przodu maski oraz na nowo zaprojektowane reflektory biksenonowe. Charakterystyczne są tu nowe światła dzienne, wykonane w technologii LED, jak również światła skrętu i światła kierunkowe.

Zmodyfikowany Phaeton zawiera liczne techniczne innowacje, ułatwiające sprawne i bezpieczne przemieszczanie się. Zalicza się do nich m.in. Front Assist (system utrzymujący odstęp od poprzedzającego pojazdu), czy Side Assist (asystent zmiany pasa ruchu). Jeszcze inna opcja zastosowana po raz pierwszy w Phaetonie to reflektory o obniżonym kącie padania światła podczas szybkiej jazdy na autostradzie i w deszczu. Jest tu także nowy system nawigacyjny DVD i zmodyfikowany program informacyjny.

[samar.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

idealny
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Ale to nadal VW... ja kupujac samochod tej klasy, napewno nie bralbym VW pod uwage...

Komentarz

• stysiek
          Rider
          • 2007
          • 537

wolałbym A8

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez QBA
            napewno nie bralbym VW pod uwage...

takie wielkie NIC jak dla mnie
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• paf
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3140

Zamieszczone przez Jabar1975
              i o to chodzi :lol:
              autko - dla mnie - świetne

Komentarz

• Zibi
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 491

Re: Pierwsze egzemplarze nowego Phaetona opuszczają fabrykę

Zamieszczone przez NEOrADEk
                Wyjątkowość niemieckiej limuzyny podkreślają przede wszystkim zastosowane w nim nowe rozwiązania techniczne. W najbardziej dystyngowanym Volkswagenie zamontowano silnik V6 TDI, który już w tej chwili jako pierwszy spełnia normę przyszłego Euro 5.
                Ciekawe co powiedzieliby na to chlopaki od Actrosa. Silniki z Blue Tec-iem sa tam montowane juz tak ze 3 lata :diabelski_usmiech

Pozdrawiam
                Zibi

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

Zamieszczone przez paf
                  Jabar1975 napisał/a:

i o to chodzi
                  autko - dla mnie - świetne
                  dokładnie nie rzuca się tak w oczy jak jakies dziadowskie służące do Lansu Mercedesy i BMW :szeroki_usmiech
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• QBA
                    RS
                    • 2004
                    • 2646

Zamieszczone przez daneczek76
                    dokładnie nie zuca się tak w oczy jak jakies dziadowskie Mercedesy i BMW :szeroki_usmiech
                    Hmm... mialem okazje pojezdzic tydzien A8, potem kolejny tydzien Phaetonem. Powiem tak... Phaeton to kundel przy A8 :roll: Tak samo wypada przy Lexusie LS430, ktorym jezdzilem rok wczesniej. W ogole dziwie sie, ze VW zdecydowal sie na dalsza produkcje tego modelu. Jak dla mnie to jeden wielki niewypal, taki "ubogi krewny" A8 :roll:

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

Zamieszczone przez QBA
                      Lexusie LS430
                      o to jest mój faworyt niech no ja w totka wygram :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 12 Lip, 07 12:06 ]
                      Zamieszczone przez QBA
                      Jak dla mnie to jeden wielki niewypal, taki "ubogi krewny" A8
                      moze jest zapotrzebowanie na takie autko dla kliętów VW i oni tą nisze wypełnili cholera ich wie mine się podoba ale oczywiście Lexus the best jak dla mnie lub Toyota Avalon taka z 2006 roku miałem okazje się powozić taki samolot troszek w środku ale czego mozna się spodziewac po okręcie flagowym Toyoty fajny wózek.
                      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

Zamieszczone przez daneczek76
                        moze jest zapotrzebowanie na takie autko dla kliętów VW i oni tą nisze wypełnili
                        No wlasnie nie za bardzo. Phaeton sprzedaje sie znacznie gorzej niz zakladano i dlatego dziwie sie, dlaczego postanowiono kontynuowac produkcje tego modelu :niewiem

Komentarz

Pracuję...